بسیاری از وب مستر ها برای بالابردن ترافیک سایت و موقعیت در موتور های جستجو بصورت گسترده ای دست به مبادله لینک (پیوند) می زنند. اما گاهی نتیجه دلخواه بدست نمی آید. دلیل این مساله این است که بسیاری نمیدانند که موتورهای جستجو لینک های وب را چگونه می بینند. آنچه که هست دید یک موتور جستجو با دید یک کاربر در این زمینه اندکی تفاوت دارد.
درک این تفاوت به مدیر یا سرپرست سایت کمک می کند تا از لینک ها و پیوندهای ورودی و خروجی استفاده مناسب ببرد.
برخی موتورهای جستجوی مهم همچون msn ، یاهو و گوگل به لینکهای ورودی و خروجی صفحه شما اهمیت می دهند. گوگل به این فاکتور بسیار اهمیت میدهد.
یعنی مهم است که شما به چه سایتهایی لینک میدهید و از چه صفحه هایی لینک دریافت میکنید.
اگر صفحه مورد نظر شما ، دارای پیوند هایی باشد که کاربر را به صفحه های دارای مطالب مربوط راهنمایی میکند این موضوع خشنودی موتورهای جستجو را بهمراه خواهد داشت.
پس مراقب دو چیز باشید : نخست با چه کسانی مبادله لینک میکنید. دوم آنکه لینک چه صفحاتی را در صفحه خود قرار میدهید. البته معمولا این فاکتور دارای تاثیر مثبت است. یعنی بندرت یک لینک نامربوط باعث بدتر شدن موقعیت شما میشود. اما چگونه بفهمیم که صفحه مورد نظر برای لینک دادن با صفحه ما ارتباط مفهومی دارد یا نه؟ البته لینک دادن سایر سایتها ویژگی دیگری دارد که همانا انتقال ترافیک و هدایت بازدید کنندگان به سایت شما است.
دقت : البته قبل از آنکه تعداد زیادی لینک به سایت خودتان بدهید به یک نکته دقت کنید .جستجو گرها از یک فرمول بسیار نبوغ آمیز برای درک این مساله استفاده میکنند که آیا پیوندهای هدایتگر به سوی صفحه مطلوب شما پیوندهایی برای کاربران است یا آنکه برای فریب جستجو گرها پیاده سازی شده اند. پس مراقب باشید که کیفیت پیوندهای ارتباطی از کمیت و تعداد آنها مهمتر و موثرتر است.
آنچه برای سایتهای جستجو گر اهمیت دارد این است که کاربران خود را به نتیجه های مربوط و به اصطلاح بدرد بخور راهنمایی کنند. زیرا بقاء یک موتور جستجو در تامین نیازهای مشتریان است.
مساله لینک ها (پیوندهای ورودی و خروجی) همواره یکی از مسایل گیج کننده برای افراد تازه کار بوده است.
و هر کس نیز تفسیر خاص خودش را از کارآیی لینکها دارد و تنها کسانی دقیق و کامل حقیقت موضوع را میدانند، همان مهندسان طراحی و توسعه موتورهای جستجو گر هستند. بله فقط کارکنان شرکتهایی همچون گوگل یا msn یا دیگر شرکتها. اما آنچه که تجربه و تحقیق میتواند روشن کند را در این نوشته خواهیم گفت. میتوان موتور جستجو را به منزله یک جعبه تاریک (Black Box) در نظر گرفت. و با مطالعه ورودی ها و خروجی ها به اسرار آن (تا حدودی) پی برد.
یعنی یک سایت را تغییر داد و سپس نتیجه آن تغییرات را بر رتبه بندی آن سایت در موتورهای جستجو مطالعه نمود. این یک روش آزمایش و خطا است. و زمان بسیار طولانی نیاز دارد. زیرا معمولا سایتهای رتبه پایین هر یک یا دو ماه یک بار توسط جستجو گر مرور می شوند و نتیجه هر تغییر دست کم یک ماه بعد مشخص میشود.
در آزمایشهای متعددی که توسط خود من انجام شد و نیز بررسی گزارش چند پروژه تحقیقاتی در خارج از کشور اطلاعات باارزشی در این مورد بدست آمد. که در جای خود به آن خواهیم پرداخت.
برای آگاهی شما خوانندگان عزیز برخی از این موارد را برای شما شرح میدهیم و برای حفظ سادگی کار از ذکر الگوریتم ها و متدولوژی های پیچیده خودداری خواهم کرد.
قسمت دوم :
بوسه داغ یا Hot Kiss چیست ؟
اگر یک صفحه که مطالب مربوط و مشابه با سایت شما دارد به نحو شایسته ای به شما لینک بدهد اصطلاحا به آن بوسه داغ میگویند. مهم نیست که عدد Rank آن صفحه کم یا زیاد باشد. الگوریتم موتورهای جستجو اغلب به گونه ای هستند که چنین لینکهایی تاثیر بسزایی در جایگاه و رتبه شما دارند. پس هرگز پیشنهاد لینک را از یک صفحه یا سایت همگون یا مشابه به بهانه رنک (رتبه) کم رد نکنید. چنین لینکهایی همچون یک بوسه داغ در یک کوچه خلوت در شب بارانی هستند !
بازدید دیروز : 206
کل بازدید : 558135
کل یاداشته ها : 1051