تغذیه مادر در دوران بارداری و شیردهی چگونه یاسد یاشد ؟
تغذیه در دوران حاملگی می تواند ?? درصد به طول عمر فرزند اضافه کند. این موضوع حداقل در موش ها به اثبات رسیده است. دانشمندان دانشگاه کمبریج در انگلیس گفتند این امر ممکن است در مورد انسان نیز صدق کند. دستکاری های جزیی در رژیم غذایی دوران بارداری می تواند طول عمر موش های به دنیا آمده را بیش از ?? درصد اضافه کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، بدی تغذیه در دوران حاملگی می تواند بر رشد جنین و طول عمر آن در دوران حیات تاثیر فراوانی بگذارد. البته تغذیه بعد از تولد تاثیر بیشتری بر طول عمر دارد.
ویژگیهای تغذیه مادر در دوران بارداری و شیردهی چیست ؟
افزایش نیاز به انرژی به طور متوسط حدود ??% است در صورتیکه از مواد مغذی در دوران بارداری به ???% افزایش نیاز دارند . مانند آهن که در دوران بارداری به ??% افزایش نیاز دارد .
پروتئین مورد نیاز مادر
پروتئین مورد نیاز مادر را اگر بر حسب پروتئین رفرنس در نظر بگیریم ، قبل از بارداری مادر در روز ?? گرم پروتئین دریافت می کند . در دوران بارداری این مقدار باید به ?? گرم و در دوران شیردهی به ?? گرم برسد . آنچه که تأکید می شود این است که ?/? پروتئین دریافتی ، از منابع غذایی حیوانی باشد . شیر ، لبنیات ، ماهی ، مرغ و گوشت از بهترین منابع پروتئینی هستند که مادر در دوران بارداری باید استفاده کند .
از دیگر موارد افزایش نیاز مادر در دوران بارداری ، افزایش نیاز به کلسیم است . یک مادر باردار معمولاً نسبت به قبل از بارداری ( به شرط اینکه قبل از بارداری مقدار کافی کلسیم دریافت کرده باشد ) باید ?? درصد کلسیم دریافت کند .
معمولاً میزان توصیه شده کلسیم قبل از بارداری ??? میلی گرم است و در دوران بارداری و شیردهی باید ???? میلی گرم کلسیم دریافت کند .
اصولاً توصیه می شود که مادر در دوران بارداری حداقل ? واحد لبنیات و در شرایط ایده آل مخصوصاً در سه ماهه پایان بارداری ? تا ? واحد لبنیات دریافت کند .
نکته ای که اهمیت دارد این است که اگر مادر ماست و پنیر زیادی مصرف کند ، دریافت دو لیوان شیر کفایت می کند . افراط در دریافت لبنیات ، خطر به هم خوردن نسبت کلسیم به سدیم ، پتاسیم و منیزیم در مایع فضایی بین سلولی اختلال ایجاد می کند و خطر گرفتگی عضلانی را به وجود می آورد . اما این اتفاق به ندرت ممکن است پیش آید . تأکید بر این است که مادر باردار ، لبنیات کافی را دریافت کند تا در حقیقت هم سلامتی استخوانی خود را تأمین کند و هم رشد مناسب جنین را به همراه داشته باشد .
یکی دیگر از مواد مغذی که در این دوره افزایش نیاز به آن به طور خاص وجود دارد آهن است . اگر مادر بارداری کم خون نباشد ، تا پایان چهار ماهگی افزایش نیاز به آهن ندارد ، زیرا جنین در چهار ماهه اول کوچک است اما در ماه پنجم بارداری ،
افزایش نیاز مادر به چند دلیل شروع می شود :
?- حجم مایعات بدن زیاد می شود .
?- طبیعتاً باید نیازهای جنین را برآورد کند .
به همین علت گفته می شود که مادر اگر قبل از بارداری میزان توصیه شده آهن یعنی ?? میلی گرم را مصرف می کرده است ، در دوران بارداری به ?? میلی گرم افزایش می یابد و سه ماهه بعد از زایمان به همان حدود ?? میلی گرم کاهش پیدا می کند . همانطور که می دانید بهترین منابع غذایی آهن – جگر ، گوشت ، تخم مرغ است . بررسی ها نشان می دهند که آهن مورد نیاز دوران بارداری را نمی توان از راه غذا تأمین کرد و تأکید بر این است که مادر پس از پایان چهار ماهگی بارداری حتماً باید از مکمل های آهن استفاده کند .
بررسی های علمی نشان می دهد که ??% مادران در دوران بارداری کم خون هستند و در آنها ضرورت استفاده از مکمل آنها به وجود می آید . مادران باید توجه کنند که بعد از صرف غذا، چای میل نکنند و زمانی که از قرص های حاوی مکمل آهن استفاده می کنند همراه آنها ویتامین C یا آب میوه هایی که حاوی ویتامین C هستند استفاده کنند تا مشکل کم خونی تشدید نشود .
باید توجه داشته باشیم که مادر ید کافی دریافت کند تا مشکل کمبود ید یا اختلالات غده تیروئید را نداشته باشد و الا این مسئله هم می تواند برای مادر نگران کننده باشد .
اما در سه ماهه پایان بارداری به علت رشد جنین و ترشح هورمونها و فشاری که به دستگاه گوارش مادر وارد می شود اولاً بهتر است که مادر به جای سه وعده غذا در روز ? تا ? وعده غذا بخورد یا به عبارت دیگر مقدار غذا را در دفعات بیشتری مصرف کند . دوماً یبوست دوران بارداری است که مصرف یک وعده غذایی پر حجم مثل آش سبزیها یا استفاده از آلو برگ و زرد آلو باعث ایجاد یبوست می شود و بهتر است در این دوره حتی الامکان از داروهای ملین استفاده نشود .
یکی ا زموارد دیگر تمایلات مادر به مواد غیر غذایی است . مثلاً دوست دارد مهر بخورد یا خاک بخورد . به هیچ وجه جایز نیست که مادر مواد غیر غذایی بخورد ولی نشاسته کمبود مواد مغذی است .
اگر رژیم غذایی مادر متعادل باشد و مکمل ویتامین ها و املاح داده شود می تواند مشکل مادر را برطرف کند ، اما اگر تمایلات مادر به مواد غذایی است . طبیعتاً باید برآورده شود . به عبارت دیگر برآورده کردن تمایلات مادر نشانه حمایت همسر و اطرافیان است و از نظر روانی برای مادر حائز اهمیت است .
نیازهای مادر در دوران شیردهی بسیار شبیه به دوران بارداری است . اما دو تفاوت وجود دارد :
?- نیاز به انرژی دوران شیردهی بیشتر از دوران بارداری است . به عنوان مثال اگر سه ماه پایان دوران بارداری یک مادر باردار ??? کیلو کالری اضافی نیاز دارد ، در دوران شیردهی معمولاً ??? کیلو کالری اضافی نیاز دارد . اگر مقدار شیر تولید شده توسط مادر را در نظر بگیرید می بینید که میزان آن هر چند در افراد متغیر است اما بین ??? تا ???? میلی لیتر است .
اگر متوسط ??? میلی لیتر را در نظر بگیریم برای ساخته شدن این مقدار شیر ، مادر به ??? کیلو کالری نیاز دارد . اینکه گفته می شود اگر در غذای مادر ??? تا ??? کیلو کالری اضافی وجود داشته باشد نیازهای تولید شیر را تأمین می کند به این علت است که از جمله اجزاء افزایش وزن مادر در دوران بارداری چربی است که معمولاً ذخیره شده است .
معمولاً بین ? تا ? کیلوگرم افزایش وزن مادر را چربی تشیکل می دهد . چاقی دوران بارداری نه تنها مضر نیست بلکه مفید بوده و برای شروع موفقیت آمیز شیردهی لازم است یا به عبارت دیگر سهمی از انرژی تولید شیر از چربی ذخیره شده است .اگر مادر خواهان زیبایی و سلامتی است باید شیر بدهد و توصیه می شود که شیردهی را تا دو سال ادامه دهد .
بهتر است هر چهار ساعت یک بار، یک غذای کم حجم میل کنید.
حتی اگر شما سیر باشید ممکن است فرزندتان گرسنه باشد؛ بنابراین سعی کنید که هر ? ساعت یک بار چیزی میل کنید.
اگر ویار دارید یا حالت تهوع یا سوزش سر دل یا سوء هاضمه، خواهید دید که دریافت ? یا ? وعده غذا با حجم کم بسیار قابل تحملتر است تا خوردن سه وعده غذای پر حجم.
هیچ کدام از وعده های غذائی خود را حذف نکنید، ممکن است که شما گرسنه نباشید اما فرزند شما مرتبا به مواد غذائی نیاز دارد.
هرگز در دوران بارداری رژیم نگیرید.
رژیم گرفتن در دوران حاملگی به شدت برای شما و جنینتان خطرناک است. بسیاری از رژیم های کاهش وزن همراه با کاهش دریافت آهن، اسید فولیک و بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز می باشد.
به یاد داشته باشید که افزایش وزن یکی از نشانه های مهم حاملگی طبیعی است. احتمال به دنیا آوردن نوزاد سالم در بانوانی که خوب غذا خورده و افزایش وزن طبیعی دارند بیشتر است.
بنابراین اگر شما با خوردن غذاهای تازه و سالم و مقوی در حال اضافه کردن وزن هستید نگران نشوید، شما باز هم بزرگتر و چاق تر خواهید شد.
گروهها ی تغذیه ای برای زنان باردار :
آگاهی مادر و شناخت او در مورد تغذیه درست و رعایت اصول بهداشتی در دوران بارداری، سلامت جنین و خود او را تامین می کند. توصیه می شود هر خانم باردار احتیاجات عذایی خود را باید از همه گروههای مواد غذایی فراهم کند.
این گروهها به طور خلاصه عبارتند از:
نان:
خانمهای باردار تقریباً بیشترین نیاز خود را از این گروه فراهم می کنند. هر خانم در طول بارداری، روزانه به ??? کیلوکالری انرژی بیشتر نیاز دارد. اگر این انرژی به میزان کافی نباشد، پروتئین به جای آن که نقش اساسی خود را (نقش در رشد و تکامل بدن) بازی کند. به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می گیرد.
حبوبات:
حبوبات یک منبع خوب برای پروتئین هستند که به عنوان سازنده بافتهای بدن برای مادر و بچه میباشد. در طی ? ماهه آخر حدود یک یکلوگرم پروتئین توسط مادر ذخیره می شود. البته قسمت عمده پروتئین از منابع حیوانی مثل گوشت و مرغ می باشد. بسیاری از حبوبات سرشار از آهن و ویتامین B هستند. نیاز به آهن در دوران بارداری زیاد می شود و از آنجایی که نیاز به آهن در طی ? ماهه اول بارداری کم است، در این مدت تجویزآهن اضافی لازم نیست ولی بعد از این زمان باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی، قرص آهن نیز تجویز شود.
سبزیجات:
سبزیجات می توانند مقدار زیادی از ویتامین ها از جمله A و C و مواد معدنی و فیبر را فراهم کنند. کلم، حبوبات، سیب زمینی، اسفناج، دانه های سبز و گوجه فرنگی سرشار از ویتامینC هستند و به جذب آهن موجود در غذاها کمک می کنند. سبزیجات سبز و زرد تیره مانند هویج یا زردک، سیب زمینی، فلفل سبزو کلم کلی سرشار از ویتامین A هستند که برای رشد و سلامت بدن مادر و جنین لازم است.
میوه ها:
میوه هایی مثل پرتغال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور منبع بسیار خوبی برای ویتامینC هستند هر خانم باردار می توانند در روز چندین بار از این گروه استفاده کند.
گوشت:
پروتئین که یک مده اصلی برای مادر و نوزادش می باشد به طور مشخص در این گروه وجود دارد. ویتامینی که تنها از این گروه وجود دارد ویتامین است. در مادرانی که گیاهخوار هستند، ذخایر این ویتامین در آنها پایین است. این گروه جز گروههای اصلی غذایی برای مادران باردار به حساب می آید.
شیر و ماست:
محصولات لبنی میزان زیادی از احتیاجات غذایی را برآورده می کنند. به خصوص پروتئین و کلسیم که در این مواد می باشند. در طول حاملگی حدود ?? گرم کلسیم در مادر تجمع می یابد که اکثر آن در اواخر بارداری در جنین ذخیره می شود کلسیم ماده ی اصلی در تشکیل استخوان دندان است.
اگر جذب کلسیم مادر کافی نباشد جنین از کلسیم استخوان هیا مادر استفاده می کند و مادر درآینده دچار پوکی استخوان می شود. هر خانم باردار باید سعی کند در روز حداقل یک لیوان شیر مصرف کند. اگر مادری از مزه شیر راضی نیست، می تواند آنرا به سوپ و یا غذاهای دیگر اضافه کند.
برخی از افراد مشکل گوارش داشته و قادر به تحمل شیر نیستند ما در این صورت آنها می توانند از یک فنجان ماست با پنیر استفاده کنند.
اگر چه بستنی به علت شیر موجود در آن کلسیم دارد، ولی برای تامین لازم یک خانم باردار باید یک فنجان و نیم از این مواد مصرف کند. زیرا در بستنی علاوه بر شیر مقدار زیادی شکر و هوا باید توجه داشت که چربی ها و روغن و شکر با احتیاط مصرف شود.
رژیم غذائی خود را متعادلتر کنید.
تقریبا” همه بانوان باردار به مقادیر بیشتری پروتئین، بعضی از انواع ویتامینها و مواد معدنی مانند اسید فولیک و آهن و کالری برای دریافت انرژی نیاز دارند. غذاهای آماده را محدود کنید زیرا آنها فقط حاوی مقادیر زیادی کالری بدون ارزش غذائی هستند.
به خاطر داشته باشید که معنای بهتر خوردن همیشه بیشترخوردن نیست. شاید تعجب کنید اما شما فقط روزانه به ??? کالری بیشتر از قبل نیاز دارید یعنی در کل ???? کالری روزانه. خیلی راحتتر از آن چیزی که فکر می کنید این ??? کالری اضافه به بدن شما می رسد.
رژیم غذایی در عفونت های ادراری شایع در دوران بارداری:
هدف این رژیم پیشگیری از عفونت های ادراری و یا بازگشت مجدد آن است. برای این کار لازم است:
از مصرف مواد غذایی محرک خودداری شود.
ادرار باید اسیدی نمود تا از ایجاد محیط مناسب برای رشد و زیاد شدن باکتریها جلوگیری شود.
شستشوی مجاری ادرار
مواد غذایی تحریک کننده عبارتند از:
ادویه ها (فلفل سبز، فلفل قرمز، خردل)
فرآورده های گوشتی نمک سود به ویژه سوسیس و کالباس
سیرابی و سایر امحاء و احشاء
سبزیهای گوگرددار نظیر: سیر، مارچوبه،تربچه،پیاز
چای و قهوه ی غلیظ
اسفناج، گوجه فرنگی، گیلاس، زردآلو، سیب، لیمو و گریپ فروت، کلم، کاهو
غذاهایی که توصیه می شود:
گوشتهای کم چرب نظیر ماهی و مرغ
تخم مرغ و پنیر
شکلات ها
برنج، نان برنجی، نان تست، سبزیجات و میوه جات تازه و سالاد فصل
از خوردن گوشت و ماهی خام و پنیرهای نرم بپرهیزید.
مطلقا” به غذاهای دریائی خام مثل سوشی خام یا صدف نزدیک نشوید. همچنین از شیر پاستوریزه نشده، پنیرهائی مانند کامبرت و فتا، گوشتهای کم پخته شده یا خام پرهیز کنید.
بعضی از انواع ماهی شامل متیل جیوه می باشند ترکیبی که به نظر می رسد در دوز بالا برای مغز در حال رشد جنین و فرزند شما خطرناک است. توصیه این است که مصرف ماهی تن و نیز انواع کنسرو ماهی را به ??? گرم (معادل دو وعده) در هفته محدود کنید.
در ضمن مراقب نظافت آشپزخانهتان باشید. همه موارد بالا می توانند منبع باکتری بوده و به فرزند متولد نشده شما آسیب برسانند.
نوشیدن الکل در زمان حاملگی می تواند باعث آسیبهای فیزیکی، اختلالات یادگیری و مشکلات احساسی در فرزند شما شود. بنابراین تعداد زیادی از متخصصین توصیه می کنند که در تمام دوران بارداری از خوردن مشروبات الکی خودداری کنید.
همچنین شما باید از خوردن نوشیدنیهای کافئین دار تا حد امکان بپرهیزید. ممکن است که تحمل این روشهای تغذیهای درماههای اول برای شما خیلی ناخوشایند و سخت باشد اما توجه داشته باشید که بعضی از مطالعات نشان داده اند که دریافت بیش از ? فنجان قهوه در روز می تواند باعث سقط، وزن کم نوزاد و حتی مرده زائی شود.
کافئین در چای، کولاها، شکلات و نوشیدنی های غیر الکلی و کاکائو نیز وجود دارد. به جای اینها دم کرده های بدون کافئین بیاشامید. البته بهترین روش این است که از نوشیدنیهای سالمتر مثل شیر کم چربی، آب میوه های خالص و یا یک لیوان آب با چند قطره لیمو استفاده کنید.
آشامیدنی ها:
حداقل ? لیتر مایعات در روز نوشیده شود. دم کرده های گیاهی نظیر آویشن و نعناع مفید است.
باید توجه داشت این رژیم غذایی فقط در دوره درمان عفونت قابل اجرا است و از ادامه آن در دوران بارداری باید خودداری کرد.
چاقی بیش از اندازه در دوران بارداری:
بهتر است مادر در دوران بارداری تحت نظارت پزشک بوده تا به اندازه کافی وزن گرفته و بیش از حد چاق نشود یک رژیم غذایی طبی در سه ماه اول، دوم و سوم می تواند از بروز بسیاری از ناراحتی های مربوط به سوء تغذیه در این دوران جلوگیری کند و افزایش وزن کم و یا زیاد هر دو برای سلامتی جنین مضر است. ضمن داشتن یک رژیم غذایی متناسب باید به توصیه های زیر عمل کرد:
از مصرف قندهای ساده مثل انواع شیرینی جات، کیک خامه ای، شکلات ها، آب نبات ها و بیش از اندازه خودداری کرد.
از مصرف نوشابه های گازدار خودداری کرده و به جای آن از دوغ و سایر نوشیدنیهای طبیعی استفاده کرد.
در هر وعده غذایی از سبزیجات تازه استفاده نشود و مصرف سرخ کردنی ها و هم چنین گوشتهای چرب نیز محدود شود.
سه ماهه اول
در این دوره رعایت یک برنامه غذایی مناسب و متعادل برای ترمیم و تکامل بافت های مادر که عهده دار تغذیه و رشد جنین است بسیار مهم می باشد.
* برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز، انواع متنوعی از غذاها را بخورید. مصرف روزانه ? تا ?? واحد نان و غلات، ? تا ? واحد میوه، ? واحد یا بیشتر سبزیجات، ? واحد لبنیات و ? واحد از منابع پروتئینی (گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ یا مغز دانه ها) توصیه می گردد. میزان کمی از چربی ها و شیرینی ها را دریافت نمایید.
* غذاهای با فیبر بالا مانند برنج، ماکارونی، غلات و نان های سبوس دار و نیز میوه ها و سبزیجات را انتخاب نمایید.
* زمانی که باردار هستید، مطمئن شوید ویتامین ها و املاح کافی را از رژیم روزانه خود دریافت می کنید. به منظور اطمینان از دریافت ویتامین ها و املاح کافی، هر روز مکمل ویتامین های مورد نیاز دوران بارداری را دریافت نمایید.
* در دوران بارداری، روزانه ???? تا ???? میلی گرم کلسیم از رژیم خود دریافت نمایید. به این منظور روزانه حداقل ? واحد لبنیات و غذاهای غنی از کلسیم بخورید.
بهترین منابع کلسیم لبنیات مثل شیر، ماست، پنیر، کشک و قره قوروت و نیز غذاهای دریایی است. سایر منابع کلسیم شامل : سبزیجات برگ سبز، کشمش، بادام، پسته، بادام زمینی و گردو است.
* برای اطمینان از دریافت ?? میلی گرم آهن در روز، حداقل روزانه ? واحد از غذاهای غنی از آهن را مصرف کنید. غذاهای غنی از آهن عبارتند از : گوشت قرمز، ماهی، مرغ، زرده تخم مرغ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج تازه و جعفری، حبوبات مثل عدس و لوبیا، دانه های روغنی، خشکبار مثل انواع برگه، برگه آلو و هلو و زرد آلو، توت خشک، انجیر خشک و کشمش.
* زنان باردار روزانه ?? میلی گرم ویتامین C نیاز دارند. بنابراین حداقل یکی از منابع خوب ویتامین C را در روز مصرف کنید. ویتامین C در سبزیجات و میوه های تازه و بیشتر در مرکبات (پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی)، کیوی، انواع توت، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، هندوانه، طالبی، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز مثل کلم بروکلی موجود است.
* روزانه حداقل یکی از منابع خوب اسید فولیک را دریافت نمایید. منابع غنی از اسید فولیک عبارتند از : مخمر (ماءالشعیر)، حبوبات پخته(مانند انواع لوبیا و نخود)، سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج پخته، گوشت گوساله، جوانه گندم خام، کاهو، آب پرتقال، کلم، زرده تخم مرغ و موز. هر خانم باردار روزانه حداقل به ?/? میلی گرم اسید فولیک نیاز دارد تا از بروز نقص لوله عصبی در جنین (اسپینا بیفیدا) پیشگیری کند.
* روزانه حداقل یکی از منابع خوب ویتامین A را دریافت نمایید. منابع غنی از ویتامین A عبارتند از: جگر، هویج ، کدو حلوایی، طالبی، زردآلو، آب کدو، شلغم، چغندر، کلم بروکلی، گریپ فروت، اسفناج و سایر سبزیجات سبز تیره و برگی شکل، شیر، زرده تخم مرغ.
البته در مورد مصرف جگر و آب هویج که دارای مقدار زیادی ویتامین A هستند، حتما با پزشک خود مشورت کنید، زیرا دریافت اضافی ویتامین A (بیش از ???? واحد بین المللی در روز) ممکن است با ناهنجاری های جنینی در ارتباط باشد.
غذاهایی را که باید زنان باردار از آن ها اجتناب کنند
* در طول بارداری از مصرف الکل اجتناب کنید. مصرف الکل با زایمان زودرس، عدم رشد ذهنی، نقص های مادرزادی و وزن کم هنگام تولد مرتبط می باشد.
* مصرف کافئین را به کمتر از ??? میلی گرم در روز محدود نمایید. میزان کافئین در نوشیدنی های متنوع، به دانه ها و برگ های استفاده شده و چگونگی آماده سازی آنها وابسته می باشد.
فنجانی با گنجایش ??? گرم قهوه، به طور میانگین حاوی ??? میلی گرم کافئین می باشد، در حالی که همین میزان چای سیاه حدود ?? میلی گرم کافئین دارد. به خاطر داشته باشید محتوای کافئین یک قالب شکلات برابر یک چهارم فنجان قهوه می باشد.
* استفاده از ساخارین (قند مصنوعی) در طول بارداری شدیدا منع می گردد، زیرا می تواند از جفت عبور کرده و در بافت های جنین باقی بماند. اما استفاده از سایر شیرین کننده های مصنوعی در طول بارداری، چنانچه مورد تایید و استاندارد باشد، بلامانع است.
شیرین کننده های مصنوعی مورد تایید شامل آسپارتام، آس سولفام K و سوکرالوز می باشند. مصرف این شیرین کننده ها در حد اعتدال اشکالی ندارد، بنابراین با پزشک خود راجع به میزان مصرف این شیرین کننده ها در طول بارداری مشورت کنید.
* میزان کل چربی رژیم را به ?? درصد یا کمتر از کل کالری روزانه کاهش دهید. مثلا فردی که روزانه ???? کیلو کالری انرژی دریافت می کند، می تواند ?? گرم چربی یا کمتر در روز مصرف کند.
* دریافت کلسترول را به ??? میلی گرم یا کمتر در روز محدود کنید.
* از مصرف پنیرهایی که پاستوریزه نیستند خودداری کنید، زیرا ممکن است سبب عفونت گردند. اما می توانید از پنیرهای پاستوریزه و فرآوری شده و یا ماست استفاده نمایید.
* از مصرف غذاهای دریایی خام به خصوص میگو اجتناب کنید.
از قرص های ویتامین و مواد معدنی استفاده کنید.
در یک دنیای ایده آل و کامل، بدون وجود تهوعهای صبحگاهی و ویارهای شدید، یک برنامه غذائی خوب و کامل باید شامل کلیه موادی باشد که شما در دوران بارداری به آن نیاز دارید. اما در دنیای واقعی ما، دریافت قرصهای ویتامین به همراه مواد معدنی می تواند تضمینکننده این باشد که شما همه مواد غذائی مورد نیاز خود را دریافت میکنید.
مطمئن شوید که داروی شما حاوی ??? تا ??? میکروگرم اسید فولیک است زیرا کمبود این ویتامین گروه B می تواند باعث نقایصی در لوله عصبی جنین مانند اسپاینا بیفیدا شود. در ماههای بعد شما معمولا احتیاج به دریافت آهن و کلسیم خواهید داشت تا مطمئن شوید که مقادیر مورد نیاز از این مواد را دریافت میکنید.
افرادی که رژیم گیاهخواری داشته و یا مشکل پزشکی خاصی مانند دیابت، دیابت حاملگی، کم خونی و سابقه تولد نوزاد با وزن پایین را دارند باید با پزشکشان در مورد نوع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز خود مشورت کنند.
همواره به خاطر داشته باشید که بیشتر همیشه بهتر نیست. از خوردن مقادیر زیاد ویتامین ها و مواد معدنی بپرهیزید زیرا این عمل می تواند به فرزند در حال رشد شما آسیب بزند.
بازدید دیروز : 206
کل بازدید : 558652
کل یاداشته ها : 1051